Optimize Tool Box

Rengeteg olyan alkalmazás van a Market erdejében, ami valamilyen módon optimalizálja, vagy optimalizálni próbálja a telefonunkat. Az Optimize Tool Box sem kivétel ez alól, ugyanakkor az egyik legjobban összerakott és legsokoldalúbb alkalmazás.

A programot elindítva 9 ikon, azaz 9 funkció áll velünk szembe. A következőkben bemutatom egyenként a funkciókat:

Device Info: Információt kapunk a telefon jelenlegi állapotáról, úgy mint: CPU, RAM, belső tárhely, SD-kártya, hálózat jelerőssége, adatátviteli sebesség, akkumulátor-töltöttség. A jobb alsó “More” gombra nyomva a telefon modelljét, az operációs rendszer verzióját, az IMEI-számot és a kijelző felbontását nézhetjük meg. Találunk itt egy “Screen dead pixel detection” feliratú gombot, amivel leellenőrizhetjük, hogy van-e halott pixel a kijelzőn.

App Manager: A három lapfül közül az elsőn kapunk egy listát az alkalmazásokról. Egyszerre többet is kijelölve csoportosan adhatunk ikonokat a home screen-re. Létrehozhatunk mappákat is, és oda is berakhatjuk az ikonokat. A középső lapfülön megoszthatjuk egymással a hasznosnak vélt alkalmazásokat (illetve a Market linkjüket) Email-ben, SMS-ben vagy Bluetooth-on keresztül. A harmadik lapfül az alkalmazások SD-kártyára helyezését könnyíti meg. Itt is kijelölhetünk egyszerre többet, vagy akár az összeset egy gombnyomással a kártyára tehetjük.

Startup Manager: A nevéből már kikövetkeztethetjük, hogy az automatikusan induló programokat betöltését kapcsolhatjuk ki (illetve vissza). Ennek a funkciónak a használatához root jogra van szükség.

Un/installer: Alkalmazások tömeges eltávolításában segít. A másik funkciója ennek pont az ellenkezője: A kártyán levő .apk fájlok kijelölése után sorban felajánlja mindegyik telepítését.

Program manager: Ez a hagyományos feladatkezelő része az Optimize Tool Box-nak. Az első lapfülön a futó programokat, a második fülön a szolgáltatásokat állíthatjuk le.

Cache clean: A programok gyorsítótárazott adatait üríthetjük le segítségével. A második fül az SMS-ek gyors törlését segíti, míg a harmadik fülön a már letörölt alkalmazások után takarít el az SD-kártyán.

File Explorer: Kétfajta nézet közül választhatunk. Az első lapon kategóriák szerint (képek, zenék, videók, szöveges fájlok) gyűjti össze a fájlokat, míg a második lap a hagyományos mappanézet.

Power saving: Az első oldalon az akkumulátor aktuális állapotáról kapunk infókat, míg a másodikon kikapcsolhatjuk a különböző energiaigényes hardvereket és szolgáltatásokat.

Quick Profiles: Különböző praktikus beállításokat eszközölhetünk: Az első lapfülön a csengőhang-profilokat, a hangerőt és a virtuális billentyűzet beállításait módosíthatjuk, illetve a kijelző elfordulását engedélyezhetjük vagy tilthatjuk. A második lapfül a Wifi, a Bluetooth, a biztonsági és az APN beállításokat tartalmazza.

Összeségében egy nagyon hasznos program, mely megkönnyíti telefonunk kezelését, ugyanakkor semmilyen eget rengető új funkció nincs benne. Ennek ellenére ez egy igazi svájci bicska a telefonunknak! 😉

Klikk a képre a letöltésért!

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s